Azaz Gizus, aki talán a csapatunk egyik legkedveltebb tagja messze földön?. Ő virgolja a kenyeret, gyúrja a házi tésztáinkat, szűri a málnaszörpöt, készíti a finom sütiket és egészít ki mindent hatalmas szeretetével. A kezdetek óta az étterem oszlopos tagja, mindent megért már itt, amit csak lehetett. Ő az, aki mindig ott állt Tóni mellett és elfogadta, ami jött, elvégezte, amit kellett. Sajátos stílusát mindannyian szeretjük, azt is tudjuk, hogy ha jól megmondja a véleményét, arra hallgatni kell. Amúgy meg a vagányság megtestesítője. Stílusa egyedi és valószínűleg nincs olyan, akit ne tudna megnevettetni sajátos humorával. Igazi erdélyi asszony, a munka tölti ki az életét és azt mindig becsülettel elvégzi. Egy igazi ikon a Katlan Tóni életében.

Gizus szereti a kutyákat (kint a kertben, nem a házban?). A régi könyvek a kedvencei: Mikszáth és Jókai műveit szívesen olvassa. Nagy szerelem volt az életében az Elfújta a szél c. könyv, aminek minden szavát imádta. Amikor a zenéről kérdezzük azt válaszolja, hogy „hát azok a kedvenceim, amiket a fiatalok nem szeretnek”- annyira Gizusos ez a válasz is. Sok éve él már Budapesten, de színházba csak nemrég jutott el, a Mamma Mia! c. darabot látta barátnőivel és nagyon szerette. Amúgy is imádja a vidám, könnyed dolgokat, amik megnevettetnek.

Sajnos évek óta nagyon messze van a családjától, mert ők Erdélyben élnek, de amikor tudja meglátogatja unokáit, gyerekeit, testvéreit és idős anyukáját. Szeretne velük több időt tölteni, de „sajnos ezt hozta az élet” – ahogyan fogalmaz.

Vele is sok minden megtörtént már a munka kapcsán, és ennyi év után is izgalmasan tudnak telni a rutinszerű napok, feladatok is. Például ott van az eset, amikor a kenyérből híg palacsinta lett. „Mai napig nem tudom pontosan mi lehetett a baj, ugyanúgy csináltam, mint máskor, talán vizes lehetett a krumpli vagy a lisztnek volt más minősége. Még a szemüvegen is folyt le a tészta. A végén olyan kenyér lett belőle, hogy a vendégek csodájára jártak.”

A sztorizás azért Gizusnak is az erőssége, már amikor belendül. Abból születnek a legviccesebb gondolatok, mint ez itt: „Aztán az is volt, amikor a piskótából kifelejtettem a cukrot. Az nem volt olyan rossz, csak mondjuk hiányzott belőle a cukor?.”

Egyébként Gizi is szeret minden évszakot, elvégre mindnek megvan a maga szépsége. Szívesen utazik, ha van rá lehetősége, nagy álma, hogy elmehessen Amerikába egyszer. Nem olyan régen volt, amikor életében először szállt repülőre és így utazott haza Marosvásárhelyre. Hát mit is mondhatnánk, azonnal megszerette.

Gizus kapcsán az egyik legjellemzőbb „titok” – amiről mi mindig azt hisszük, hogy már mindenki tudja, de akkor kiderül, hogy mégsem -, hogy eredeti szakmája szerint teherautó szerelő. Vezetni viszont nem tud?.Gondoltátok volna? Hihetetlen, hogy milyen #izgalmasansokszinu csapatunk van és mennyire ott van mindenkiben az „umami”. Az a bizonyos ötödik elem, amitől megmagyarázhatatlan módon áll össze az egész és kap egy pluszt, ami megfoghatatlan és mégis ott van. Hát ilyen a mi Gizusunk.