ELÉG BÁTOR VAGY HOZZÁ? 

A gasztronómia története ínségek és bő időszakok váltakozása. Gondoljunk a Dekameron történeteire, vagy a háború sújtotta Olaszországra. Nem volt ez másképp Magyarországon sem. Ilyenkor nincs az az alapanyag, amire finnyásak lennénk. Sok ínség étel – mert finomnak bizonyult – bőség idején is az ételeink között maradt.

Sokszor hiedelmek is kapcsolódtak ezekhez az ételekhez. A kakashere potencianövelő volta például nem igazolható, mégis elmaradhatatlan étele a vidéki lakodalmaknak. Ahogy az agyvelőtől sem leszünk okosabbak, egyszerűen csak finom.

Lássuk, ki meri ezeket végigkóstolni! Cserébe elmeséljük a történetüket 2022. február 18-án, 18.00-21.00 óra között.

Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a legnagyobb spektrumát mutassuk be az adott tematika ízeinek, miközben gazdag főzőprogramot biztosítsunk. Érkezéskor már ízletes előételekkel várunk és a házi limonádénk is végig, a program alatt elérhető számotokra.

A főzés során Novotny Antal, a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA tulajdonosa, gasztro-szakértő kalauzolja a vendégeket az ételek elkészítésének rejtelmeiben. A főzés befejeztével, ha kell köretekkel kiegészítve tálalunk. A program időtartama kb. 3 óra.

Ételallergiával élő vendégeink számára a menüket szívesen átalakítjuk. Forduljanak hozzánk bizalommal, jelezzétek igényeteket előre!

’Durva’ ételeink, amiket a (részben) közös főzést követően meg is kóstolhattok:

Velős pirítós
Hagymás vér
Békacomb
Kakastöke pörkölt
Sült pacal

Persze, aki meglátogat minket, hogy mindezeket végigkóstolja, kevésbé hajmeresztő ételekből is választhat?.

Vendégváró falatok:

Szarvaskolbász és tepertő
Házi gomolya sajtok – fokhagymás, snidlinges
Sült zöldségtatár
Friss zöldsaláta
Káposztalevélen sült burgonyás cipó

Alkoholos italok – jóféle házi pálinkák – helyben vásárolhatóak (a jegy ára nem tartalmazza).

Létszám: legfeljebb 25 fő. 

A program ára vacsorával és alkoholmentes italokkal: 12 500 Ft/fő, amely tartalmazza a főzőprogram során feltálalt hideg falatok, majd a közösen elkészített főételekből álló menüsor árát, valamint a workshop-on való részvételt is.

Az eseményt emeleti rendezvénytermünkben – az aktuális COVID előírásoknak megfelelően – tartjuk meg, fokozatosan ügyelve a biztonságos szórakozás feltételeinek betartására.