#katlantonikulturkonyha #ferenczigyorgyesazelsopestirackak #pajtakult #elmenybeszamolo #kollegainktollabol

Emlékeztek még a Ferenczy György és az Első Pesti Rackák koncertre, ami a második volt a sorban nálunk a a PajtaKult koncert- és előadás sorozatunkban? Mi biztos, hogy sosem felejtjük el, hogy ilyen nevek fordulnak meg nálunk és ez kollégáinknak is hatalmas inspirációt ad. Nyári Dávid – teremfőnökünk, aki nálunk A Gin A Palackból – annyira a koncert hatása alá került, hogy leírta az aznapi érzéseit és úgy döntött megosztja velünk azt a napot úgy, ahogyan ő látta. Fogadjátok szeretettel #kollegainktollabol sorozatunk következő gyöngyszemét, élménybeszámolóját.

„Ahogy körbenéztem az étteremben sok asztalnál kedves, ismerős arcot láttam. Szeretem azt az érzést, amikor a vendégtérben állva látom az elégedett, vidám arcokat. A mi VENDÉGEINKET, finom ételek és italok társaságában. A koncert végén az jutott eszünkbe, hogy milyen jó lenne, ha mi is meg tudnánk lepni valamivel vendég művészünket. Így aztán háttérzeneként feltettünk egy örökzöld klasszikust, amiről tudtuk, hogy biztosan szeretni fogja. Telt-múlt az idő és mi csak annyit láttunk, hogy folyamatosan jár a keze-lába, tetszik neki a mi kis „ajándékunk”. Távozáskor hálásan köszönte meg a zenét és ekkor jött a slussz poén – nekem, mint film-mániásnak. A zene, az ikonikus film, a Blues Brothers volt. Erre Gyuri felgyűrte az ingét és büszkén mutatta a filmhez szorosan kapcsolódó tetoválását! Öröm volt ez a közvetlen stílus, jó volt ez az otthonos érzés, amit ezáltal újra megéltünk itt az étteremben.

A Ferenczi György és az Első Pesti Rackák koncert és az általa képviselt műfaj kimondottan illett a mi helyszínünkhöz. A megszokott, nagy koncertekhez képest nálunk a közönség és a zenész között a távolság és a hely méretei miatt is egy intimebb közelség alakulhat ki. Olyan ez egy kicsit, mintha otthon a nappaliban, a baráti társaságunk előtt játszanának a művészek. Csak nekünk. Nagyon szeretem ezt a hangulatot.

Koncert után jó volt látni, ahogy Gyuri örömmel ült oda az asztalokhoz, kicsit beszélgetni a közönséggel. Mi csak mosolyogtunk, örültünk, hogy ott lehetünk és nagyon jól esett, hogy észrevette és értékelte, hogy megleptük egy jó kis zenével, ami közel állt a szívéhez-lelkéhez.”

 – Nyári Dávid, Teremfőnök | A Gin a Palackból –