RÓLUNK | FÓTI KÉZMŰVES SÖRFŐZDE

Sörfőzdénk, melyet 1994-ben referenciaüzem céljára építettünk, eddig jórészt klasszikus söröket gyártott. A sörfőzdénk Budapestről 20 kilométerre, Fót városában szép vidéki környezetben található.

A cég családi vállalkozásként működik, két tulajdonosa Gyenge Zsolt és lánya Czifra Zsófi. Az üzemet Zsolt építette, aki kezdetekben a Kőbányai sörgyárban tanulta meg a szakmát és új kihívásként Európában egyedülálló kisüzemi sörfőzdéket kezdett gyártani.

A fóti üzem egy referenciaüzem volt, amelyben, későbbiekben aktív sörgyártásba kezdett és olyan ikonikus kézműves sörök gyártója lett, mint a Keserű Méz vagy a Fóti Zwickl.

A 2000-es éves végén elindult elindult sörforradalomhoz csatlakozva elkezdtünk olyan sörkülönlegességeket is készíteni, amelyekkel hazai sörgyárak termékei között nem lehet találkozni.

EZT TUDJUK FELAJÁNLANI AZ ÉLMÉNY-CSERE PROGRAMBAN:

Sörfőzdénk egy gyönyörű természetvédelmi terület tövében, a fóti Somlyón helyezkedik el. Könnyed turista útvonal (Pillangó ösvény) indul, nem messze tőlünk, aminek a végállomása lehet a Fóti Kézműves Sörfőzde. Itt kisebb csoportok részére tudunk rendezni kóstolással egybekötött sörfőzdelátogatást. Jelenleg 16 féle csapolt sörrel rendelkezünk, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

AMIKOR NEM TUDUNK FOGADNI ÉLMÉNY-CSERE PROGRAM VENDÉGET:

Június és augusztus között. Szezonális üzemként ebben az időszakban nagyon leterheltek a kollégák.

ENGEM KERESS AZ ÉLMÉNY-CSERE PROGRAM KAPCSÁN:

?‍♀️  Czifra Zsófia

? 06 30 971 0532

? fotisorfozde@gmail.com

? www.fotisorfozde.hu