Megnyitottuk a teraszos szezont és arra gondoltunk, hogy ehhez igazán illene valami sörkülönlegesség. Szeretnénk, ha kipróbálnátok velünk együtt a Stari Kézműves Sörfőzde gyümölcsös söreit.

A Stari Kézműves Sörfőzde Tapolcán, a híres Malom-tó mellett található. ( A Malom visszatérő elem az életünkben.:)) A családi sörfőzde gondolata 1992-ben pattant ki Starcsevics László fejéből, azóta töretlen lelkesedéssel főzik a finomabbnál finomabb söröket.

A sörfőző így emlékszik vissza a kezdetekre:

1994 ősze volt, a vihar hevesen tombolt Írország partjainál, villámok cikáztak, az ég haragos zöldeskékbe öltözött, engem, ez mit sem érdekelt, hisz Tapolcán ültem karosszékemben és gondolkodtam az élet nagy dolgain: „Fekete lyuk? Kvantumfizika? – Nem. Hogyan tovább az élet rögös ösvényein…” Unott és méla lelkivilágomat egy telefonhívás kavarta fel, Starcsevics László sörfőzdetulajdonos hívása, melyben állást ajánlott. „Atyaég, sör!!! Remek.” 

:)

Kínálatukban prémium minőségű sörök szerepelnek a könnyed gyümölcsös ízvilágtól, a megszokott pils, barna és búza sörökön át egészen a kuriózumnak számító ale típusú ír vörös sörkülönlegességig.

A Malomban a következőket lehet megtalálni:

Stari Meggysör

A híres belga családi sörfőzdék receptúrája alapján, meggyágyon érlelt, szűretlen sör 30%-os gyümölcstartalommal. Ízében a friss nyári meggy zamatai dominálnak, utóízében pedig fellelhető a meggy magjának fanyar íze. Kiválóan csillapítja a szomjúságot.
Alkoholtartalom: 3,3% (v/v)

 

Stari Szilvasör

Sokan nem is gondolnák, hogy a tradicionális magyar gyümölcsből sör is készíthető. A pils típusú sört szilvaágyon érleljük, amelynek végeredménye egy a szomjúságot kiválóan csillapító ital. Ahogy a poharat az orrunkhoz emeljük, érezzük a hamvas szilva kellemes aromájú illatát. A sör 2016 februárjában a nemzetközi csehországi Aranypecsét sörversenyen aranyérmet szerzett.
Alkoholtartalom: 3,3% (v/v)

 

Stari Fekete ribizli

Valódi ritkaság, amely nemcsak látványában, hanem ízvilágában is egyedülálló élményt nyújt a gyümölcssör szerelmeseinek. A 30% gyümölcstartalomnak köszönhetően színe a fekete ribizli pirosas-lila színét tükrözi és utánozhatatlan édes-fanyar ízével csábítja el a szomjukat csillapítani vágyókat.
Alkoholtartalom: 3,3% (v/v)

 

Egészségünkre! :)