#katlantonievolucioja #izgalmasansokszínu

2021 tavaszán elkészítettük a belső kézikönyvünket. A pandémia második hullámát éltük éppen, éreztük, hogy már biztosan kifelé jövünk belőle, de a mögöttünk álló hónapok minden téren megviseltek minket és éreztük, hogy nem lehet tovább várni, muszáj megszilárdítani magunkat csapatként, mert bomladozott az egység. Az az egység, amit egy szájhagyomány útján terjedő közös cél és a mindennapok egymásba kapaszkodása tartott össze. Addigra már az értékeink szerint válogattuk a csapattagokat, de még csak érzések és intuíció alapján.

Rá kellett jönnünk, hogy a szó elszáll, és ami nem száll el az is különböző módokon csapódik le mindenkinél. Olyan ez, mint az a jól ismert játék – és kísérlet, hogy súgj valaki fülébe egy mondatot és aztán az adja tovább a mellett állónak, végül nézzük meg, hogy a hatodik, tizedik stb. mit értett belőle és mit gondol teljes igazságnak.

Mindig is meg akartuk írni a mi belső kiskönyvünket, de akkor és ott eljött az a pont az életünkben, hogy  éreztük, elengedhetetlenné vált, így hát vettünk egy nagyon mély lélegzetet és csak írtuk, írtuk és írtuk a mi sztorinkat.

  • a TÖRTÉNETÜNKET – hogy mindenki ismerje meg a hátterünket és tisztában legyen az elmúlt 20 év történéseivel, miértjeivel

  • a KÜLDETÉSÜNKET – hogy mindannyian tudjuk, miért csináljuk és ezt másoknak is egységesen adjuk tovább

  • a VÍZIÓNKAT – hogy mindenki számára egyértelmű legyen merre tartunk és egy végtelen cél érdekében haladunk az utunkon, ahol csak az irány lebeg a szemünk előtt, az utat pedig folyamatosan keressük hozzá a célt tartva szem előtt

  • az ÉRTÉKEINKET – hogy lássuk és érezzük, ezek mi vagyunk és minden cselekedetünkben benne vannak. És hogy még tudatosabban ez alapján válasszuk ki új munkatársainkat.

  • a CSAPATUNKAT – hogy mindenki tudja hol van a pontos helye a cég szervezetén belül, ki mivel foglalkozik, miért felelős és kihez milyen kérdéssel lehet fordulni

  • az ARCULATUNKAT és a BRAND ÉPÍTÉS ÁLLOMÁSAIT – hogy mindenki értse hogyan járulhat hozzá ehhez az építkezéshez és mennyire fontos az egységesség, brand hűség

  • a KOMMUNIKÁCIÓNKAT – hogy mindenki értse milyen irányba haladunk és mit miért teszünk

  • a cégen belüli ETIKÁT – hogy hogyan tanulunk egymástól, hogyan adunk visszajelzéseket és hogy mindannyian hibázunk és hibázni is fogunk, de ezeket jóvá tudjuk tenni és ez a legfontosabb

Amikor elkészült a könyvünk, a Helló, Katlan Tóni! nevet adtuk neki. Azért, mert ezzel üdvözöljük az új munkatársakat, ezzel segítjük őket, hogy könnyebben eligazodjanak a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA világában.

Nagyon izgalmas volt ezt az anyagot írni, javítgatni és ez a folyamat sosem ér majd véget, ez a könyv sosem lesz végleges, mert mindig dinamikusan alakul és alakítjuk ahogyan változik a világ és változunk mi is. De az alapjai megvannak és ennek nagyon örülünk, azt gondoljuk ez a jelenlegi csapatunk építésének hatalmas ’jump start’-ja volt. Rengeteget lendített rajtunk a helyes irányba.

Akkoriban úgy 15 főt számlált a csapatunk. És voltak, akik már sok-sok éve dolgoztak a cégnél, mégis fontos volt, hogy most legyen egy pont, húzzunk egy vonalat, ahonnan egyszer és mindenkorra átbeszéljük, mindannyian EGYETértve a múltat, jelent és a jövőképet. Mindenkivel egyéni beszélgetést folytattunk és egy-egy ilyen eszmecsere 2-3 órásra is sikeredett. Nagyon jó beszélgetések alakultak, rengeteg olyan személyes történetet ismertünk meg, amit máshogyan sosem tudtunk volna meg talán. Sok új ötletet kaptunk, aminek nagyon örültünk és hálásak voltunk. Sokan tényleg ott értették meg, hogy mi is ez az egész, ami a cégnél történik. Mit jelent az, hogy mi mindent kicsit másképpen szeretnénk csinálni, mint az átlag. Hogy mivel szeretnénk kitűnni és miért. És mit építünk együtt, közösen, illetve mennyire nagyon fontos az, hogy egy irányba haladjunk ahányan csak itt dolgozunk.

Az elmélet azt mondja, hogy ez az emberközpontú módszer, ami iránt mi teljesen elköteleződtünk nehéz út ugyan és rengeteg energiát igényel, mégis meghálálja magát. Egy önszelekciós rendszer, ahol csak olyan beállítottságú emberek tudnak megmaradnak, akik minden értékhez tudnak kapcsolódni és nagyon magukénak érzik a közös ügyünket.

Nem feltétlenül értünk mindenben egyet, világnézetük sem kell, hogy egyezzen. Sokfélék vagyunk és sokfélét gondolunk. De tiszteljük és elfogadjuk egymást, elismerjük egymás munkáját és nagyon tudunk kapcsolódni a cég értékeihez, küldetéséhez, érezzük, hogy ez mit jelent és rengeteget teszünk az építéséért. Így (is) vagyunk mi IZGALMASAN SOKSZÍNŰEK, ami az egyik legfontosabb értékünk. Nagyon sok mindent jelent ez nekünk.

Hallgassátok meg, hogy Tóni mit mesél még arról, hogy mit jelent számunkra az „izgalmasan sokszínűség” fogalma: #sokuzletag #sokhelyszin #sokfelerendezveny #sokfelevendeg #miissokfelekvagyunk #sokfeletudasunkvan #kreatívéslelkescsapat #végtelenrugalmasság #merészálmok #egyeditörténetek