Kik vagyunk és miért indítottuk el az Élmény-Csere Programot?

Az ötlet magja a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA kreatív vezetői csapatának fejéből pattant ki, akik folyamatosan új megoldásokat keresnek mindenre, innoválnak és rugalmasan alkalmazkodnak a gyorsan változó világhoz. Csak néhány kritériumnak kell ahhoz teljesülnie, hogy egy ötlet testet ölthessen. Legyen trendteremtő, hiteles, innovatív, közösség építő és teremtsen értéket. Ez az ötlet azonnal átment az összes rostán.

“Mindenki ugyanabban a cipőben jár akár vendéglátásról, akár idegenforgalomról van szó. Nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül mindannyian és sokan vannak a csapatunkban, akik kitartottak mellettünk és velünk voltak jóban-rosszan egyaránt. Meg akartuk ezt hálálni nekik valahogy. Nagyon fontosnak tartjuk az elismerést, így nálunk van egy önszerveződő hónap dolgozója választás, ahol a célunk, hogy a kiemelt munkatársak elsősorban figyelmet kapjanak. Lessük egy hónapig a kívánságaikat, elejtett szavaikat, szokásaikat és aztán megajándékozzuk őket. Mindenkit máshogy. Na, nem valami nagy dologgal, mert azt most nem tehetjük meg. De mindenki kap valami személyes dolgot, amit szeret vagy egy gesztust, ami úgy érezzük sokat jelenthet neki. Éééés mindenki kap egy sorsjegyet, hátha….:-). Felmerült többször, hogy nagyon szívesen adnánk többet, értékben nagyobbat. De vajon ez hogyan lenne hiteles magunkkal és a többiekkel szemben? Ez a gondolatmenet vezetett oda, hogy megszületett az élmény-csere program gondolata. Cserélgessük egymás között, amink van és tegyünk jót egymással!” – Kőszegi Mariann, Katlan Tóni KULTÚRKONYHA | jövőkép igazgató.

Nyáron csatlakoztunk a Gastro Turismo közösséghez, ahol már az első beszélgetésünkön kiderült, hogy rengeteg közös gondolatunk, célunk és meglátásunk van, teljesen egyeznek az értékeink. Akkor még nem volt neve a mi dédelgetett álmunknak, csak annyit tudtunk, hogy ezt a programot tűzön-vízen átvisszük, mert óriási értéket látunk benne. Végül nem bírtunk magunkkal és a beszélgetés végén bedobtuk az ötletet és  olyan nyitottságra találtunk, hogy azt öröm volt hallgatni. Így kezdtünk el a részletek kidolgozásán brainstormingolni, finomhangolni, majd néhány hónappal később a közösség tagjait is beavatni a mi kis projektünk részleteibe. Nagyon pozitív fogadtatásra leltünk.

Itt tartunk most, innen indítjuk útjára a kezdeményezésünket és hívjuk azokat a vendéglátásban, idegenforgalomban tevékenykedő cégeket ebbe a programba, akik velünk hasonlóan gondolkoznak és szívesen ajánlanának fel élményt a, saját szolgáltatásaikból más cégek munkatársainak, csapatainak azért, hogy aztán cserébe ők is hasonló minőségű és értékű élményt kaphassanak, amit majd saját, kiválasztott munkatársaik élvezhetnek.

Kiknek szól az Élmény-Csere Program?

Minden vendéglátásban és idegenforgalomban tevékenykedő vállalkozásnak, cégnek, csapatnak

– vagy másnak, aki úgy érzi szívesen áll az ügy mellé – akik hisznek abban, hogy:

 • a közösségépítés ma az egyik legfontosabb feladatunk

 • az elismerés a legerősebb motiváció

 • meg kell becsülni azt, akire az utóbbi idők nehézségei alatt is számíthattunk és kitartott mellettünk, illetve akik újonnan csatlakoznak hozzánk és részt akarnak venni szívvel-lélekkel az ügyünkben, küldetésünkben

 • az élmény és kikapcsolódás felértékelődött és ez az, amivel motiválni és csapatot építeni lehet

 • bár a bérezésben versenyhelyzet tapasztalható, egy idő után a pénz felett győzedelmeskedik az emberség, törődés és megbecsülés és hosszú távon ezek az értékek tartják össze a csapatot

 • a pozitív kommunikáció és motiváció az, ami a csapatokat megerősíti

Mi az Élmény-Csere Program célja?

Egy olyan közösség kialakítása, ahol az élmény-csere az alap „fizetőeszköz”. Mindannyian hasonló helyzetben vagyunk az elmúlt időszak nehézségei miatt, de mindannyian meg tudjuk osztani egymással azt, amink van. Ha ezeket elcseréljük és a csere szolgáltatásokat motivációra, elismerésünk jeléül tudjuk cégünkön belül felhasználni, akkor ezzel mindannyian nyerünk. Egy szép jövőben, ha ezt minél többen és rendszeresen tudjuk megtenni, akkor garantáltan vidámabb, kipihentebb, lelkesebb és motiváltabb csapatokat tudunk építeni. Mindannyian, egymás segítségével.

Úgy szeretnénk segítséget nyújtani egymásnak a szakmán belül, hogy közben hitelesek tudjunk maradni és a programban résztvevő cégek munkatársai büszkék lehessenek arra, hogy olyan helyen dolgoznak, ahol megbecsülik és értékelik a munkájukat. Fontosnak tartjuk, hogy a program minden résztvevője érezze, hogy egy nagyobb, közösségi összefogás részese és ez erőt adjon a hétköznapokban. Példát szeretnénk mutatni az összefogás erejéről, a pozitív erők egybekovácsolásának mindent elsöprő erejéről.

Fő céljaink:

 • „Adjunk élményt az embereknek, akik nap, mint nap élményt adnak másoknak!”

 • értékarányosság

 • minőségért minőséget adunk, kapunk cserébe

Hogy működik az Élmény-Csere Program?

A működés nagyon egyszerű: ezen a felületen találhatjátok azokat a cégeket, akik nyitottak arra, hogy részt vegyenek a programban. Szeretnének adni és cserébe kapni is olyan szolgáltatást, amit aztán a cégen belül, a saját motivációs programjuk alapján kiválasztott munkatárs jutalma lehet.

Ez azt jelenti, hogy ha TE, mint munkáltató élményt adnál pl. a hónap, évszak, év stb. dolgozójának vagy csapatának, akkor itt közvetlenül böngészhetsz azok között, akik szívesen cserebélnek.

Tehát nem kell hosszasan gondolkozni és keresgélni a partnereket, itt csak olyanok gyülekeznek, akik nyitottak az együttműködésre és várják a jelentkezésedet.

A Katlan Tóni KULTÚRKONYHA weboldalán létrehozott Élmény-Csere Program menüpont alatt gyűlnek majd a felajánlások egységesen, képpel, bemutatkozással és a kapcsolattartó megadásával. Fontos információként azt is feltüntetjük, hogy mik azok az időszakok, amikor az adott hely nem tud fogadni Élmény-Csere Programban résztvevőket (pl. ünnepek, borászoknál szüret stb.).

Az alábbi kategóriákban várjuk a jelentkezéseket:

 • éttermi szolgáltatás, italkóstolók

 • catering és rendezvény szolgáltatás

 • szállás

 • wellness szolgáltatás (szállás nélkül)

 • csapatépítő

 • egyéb

Felmerül benned kérdés, ami előrébb vinné az ügyet? Örömmel látjuk! Írj nekünk!

JELENTKEZEM AZ ÉLMÉNY-CSERE PROGRAMRA!