#katlantonievolucioja

Orsi. Irodavezető. Miss Július 2021.

Van nekünk egy belső kezdeményezésű programunk, ahol a hónap dolgozóit köszöntjük. Ahogyan ez kialakult, az is egy fontos állomása volt a fejlődésünknek, átalakulásunknak. 2020. májusában azzal a határozott céllal kezdtük újra a munkát a pandémia első hulláma után, hogy olyan munkahelyet teremtünk magunknak, ahová jó bejönni, megbecsülik a munkánkat, jó hangulatú közösség tagjai lehetünk és mind tudjuk, hogy magunknak építjük a jövőnket. Így történhetett meg, hogy június végén, az első közös céges reggelin mindenki kiemelte, hogy Tina mennyire segítőkész és mindannyian nagyon számíthatunk rá. És akkor bedobtuk a nagy kérdést: „Ha mindenki ennyire meg van elégedve Tinával, akkor most ő hónap dolgozója?”. És a válasz az volt: „Neeeem, nem a hónap, hanem a KÉTHÓNAP dolgozója!„. Így lett Tina Miss Május-Június 2020. Így indult el nálunk a hónap dolgozója program több, mint egy éve.

Azóta sok idő eltelt és mi is fejlődtünk az ajándékozásban. Minden kiválasztást egy hónap „megfigyelési idő” követ, amikor próbáljuk eltalálni, mi lenne a legjobb ajándék, apró figyelmesség, amit adhatnánk a jelöltünknek. Az biztos, hogy mindenki kap egy sorsjegyet ?, mert rajtunk ne múljon az, hogy valaki milliomos legyen ?. A másik meglepetés pedig változik. Így fordulhatott elő az, hogy idén júliusban Orsi kolléganőnk (szupererő készlet: szervezés • energia • kitartás), a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA irodavezetője, rendhagyó meglepetést kapott tőlünk.

Két dolgot kémkedtünk ki vele kapcsolatban:

? a csoki az az ajándék, aminek bármikor, bármilyen körülmények között örül. Így aztán készítettünk Orsinak egy óriás-levelet, amiben (jó)néhány szót csokival helyettesítettünk. (UPDATE: a levél most is ott áll az irodában, a falnak támasztva és úgy tűnik, hogy a csokik is a helyükön…de nem. Ez csak illúzió. Már mind elfogyott, csak a papírjuk díszeleg ott, mintha mi sem történt volna…pont, mint gyerekkorunkban a karácsonyfán az üres szaloncukor papírok :-)

? arra vágyik, hogy legyen egy nyugodt munkanapja, amikor haladhat az elmaradásokkal, nem zavarják meg telefonhívások, egyéb kérések, kérdések.

Rajtunk nem múlott, amúgy is régóta szerettünk volna megismerkedni a PortusHome Coworking & Coliving-gel, mert nagyon tetszik, amit ők képviselnek és az a törekvés, ahogyan közösséget építenek. Hová máshová vihettünk volna Orsit egy nyugodt munkanapra? Adta magát, hogy az irodai csapat el is látogatott Antal Csabáékhoz, Vászolyra. Egy csodás estét és aztán egy teljes munkanapot töltöttünk itt el és azóta visszavágyunk.

A megérkezésünkkor már láttuk, hogy csodás helyre kerültünk. Aztán, miután Csaba körbevezetett minket és mesélt az épület történetéről, mi elsétáltunk vacsorázni a közeli étterembe. Még sohasem töltöttünk el így együtt egy nyugodt órát…vagy kettőt. Nagyon jó élmény volt kiszakadni a hétköznapok rohanásából. Teljes sötétségben, azaz pontosítunk: a vaksötét éjszakában indultunk vissza a PortusHome apartmanjába, a fényszennyezés nélküli, csillagos ég alatt ✨. Még a tejutat is tökéletesen láttuk! Na, mondjuk mit is csináltunk volna a sötétben bukdácsolva az ismeretlen úton….21. századi módra telefonnal világítottunk és közben horror sztorikat meséltünk, mert akkor még viccesnek tűnt. Annyira beleéltük magunkat a forgatókönyv írásba, hogy órákon át, rengeteget röhögve finomítgattuk a sztorikat, amíg végül teljesen beparáztattuk magukat és minden gyanús hangban valami rémtörténetet sejtettük. Közben persze körmöt is festettünk…elvégre meg kell adni a módját a másnapi rendhagyó munkanapnak. Jó móka volt nagyon. Volt ott késes gyilkos, eltűnt emberek, szellemek és talán még dementorok is ???.

Nyugalom

Másnap reggel olyan élményben volt részük, ami ritkaság. ☕Pizsamában teáztuk a legnagyobb falusi nyugalomban az apartmanunk előtti hatalmas nyugágyban hárman üldögélve. Igazi feltöltődés volt ez a munkanap előtt.

?Aztán egy kiadós reggeli után kezdődhetett a szokásos heti megbeszélés, napi célkitűzések és a munka. Bár kicsit borús volt az idő, de ez nem vett el abból a nyugalomból, ami a helyből áradt.

Végül alig győztünk minden munkaállomást kipróbálni, annyira beleszerettünk a terekbe és az egész hely hangulatába.

Co-working

? A teraszon, a benti irodákban, a tárgyalókban…mindenhol kipróbáltuk a munkát és hát az a tapasztalat, hogy CSODÁS volt és vissza AKARUNK menni mielőbb!

PortusHome

A régi tehénistállóból átalakított iroda és szálláshely lenyűgözött minket. Modern, minőségi, letisztult, gondoskodó, átgondolt, nyugalmas, profi, igazi érték.

A nap során lehetőségünk volt egy nagyon inspiráló, ismerkedős beszélgetésre is Csabával. Mindig csodálatos érzés olyannal eszmét cserélni, akivel nagyon egyező és egymást emelő a közös gondolkozás.

Ezt a cikket olvastuk a PortusHome Coworking & Coliving kapcsán és nagyon tetszett nekünk, minden szava úgy igaz, ahogyan le van írva. Szuper interjú Antal Csabával, aki elmondja a hely egész sztoriját, célját és még annál is többet. Aki szeretne kiszakadni a hétköznapokból és lassulva dolgozni egy inspiráló helyen, vagy tesztelni szeretné minden kötelezettség nélkül, hogy milyen lenne vidékre költözni és onnan online dolgozni, annak nagyon ajánljuk ezt a helyet!

Ahová a nomádok is hazajárnak – megnyitott a vászolyi PortusHome Coworking & Coliving – FreelancerBlog

#katlantonikulturkonyha #izgalmasansokszinu #hiteles #tartalmas #trendteremto #umami