RÓLUNK | MAGYARORSZÁGI IDEGENVEZETŐK SZÖVETSÉGE

Mi a Magyarországon élő, dolgozó idegenvezetők 30 éves múltra visszatekintő, érdekvédelmi szervezete vagyunk, vállalkozási tevékenységünk az idegenvezető közvetítés. Mintegy 30 nyelven, természetesen magyarul is, tudunk biztosítani idegenvezető kollégát budapesti városnézéshez, Pest-környéki kirándulásokhoz, vagy vidéki városok nevezetességeinek, turisztikai célpontok, kevéssé ismert, szép, érdekes helyszínek megismeréséhez.

Kb. 200 tagunk van. Vannak köztünk olyan idegenvezetők, akik itthon fogadnak külföldről vagy vidékről, határon túlról érkező vendégeket, turistákat, akiknek bemutatják hazánkat, az adott várost, adott helyszínt, nevezetességeket és környékét földrajzi, történelmi szempontból, a kultúrát gasztronómiával, érdekes történetekkel fűszerezve. Vannak, akik magyar turistacsoportokat kísérnek külföldre, ők bemutatják az adott országot, vagy országokat, az ott lakó népeket, kultúrájukat. Vannak néhányan, akik mind a kétféle munkát végzik. Rajtuk kívül vannak még a telepített idegenvezetők, akik egy-egy nyári szezont töltenek pl. görög, olasz, spanyol, török tengerparti üdülőhelyeken, ahová gyakran utaznak magyar csoportok, és vannak olyan kollégák is, akik egy-egy magyarországi városban, mint Budapesten, Veszprémben, Debrecenben, Miskolcon, stb. tematikus túrákat vezetnek.

EZT TUDJUK FELAJÁNLANI AZ ÉLMÉNY-CSERE PROGRAMBAN:

Amit fel tudunk ajánlani, az egy-egy séta a pesti Belvárosban, bemutatva a Váci utcát, a Dunakorzót/Lánchidat, Vörösmarty teret, Szent István Bazilikát (belépődíj), Szabadság teret, a Parlamentet, a dunai hidakat, végül a Központi Vásárcsarnokot, valamint a Budai Várban, bemutatva a Mátyás templomot (belépődíj), Halászbástyát, a Hauszmann program már megvalósult létesítményeit (Főőrség, Lovarda, Stöckl lépcső, Szent István terem), a Budavári Palotát.  A tudásunkat, ismereteinket tudjuk felajánlani a látnivalók bemutatásával. A Szent István terem is belépődíj ellenében látogatható. Elsősorban kívülről mutatjuk a látnivalókat, ha igény van belépésre, az díjfizetéssel lehetséges.

EGYSZERRE ILYEN LÉTSZÁMOT TUDUNK FOGADNI AZ ÉLMÉNY-CSERE PROGRAMBAN:

Nincs létszám-korlátunk, de egy csoportban célszerű, hogy 25-30 főnél többen ne legyenek. Szükség esetén tudunk fülhallgatókról gondoskodni, de annak bérlése kb. 500 Ft/db-ba kerül. Hasonló létszám esetén buszos városnézés is lehetséges, kedvezményes áron tudunk buszt biztosítani, hacsak nem tudtok ti a csere keretében egy buszos társasággal megállapodni.

AMIKOR NEM TUDUNK FOGADNI ÉLMÉNY-CSERE PROGRAM VENDÉGET:

Nagypéntek, nagyszombat, Húsvét vasárnap, Karácsony.

ENGEM KERESS AZ ÉLMÉNY-CSERE PROGRAM KAPCSÁN:

?  Caesar Éva | elnök

? 06 30 618 9628

? infomisz@gmail.com

? www.idegenvezetes.hu