Muzsikás Kacsó Hangával – koncert és vacsora

A távoli erdélyi, moldvai, dunántúli, szatmári kicsi falvak zenéi, dalai mindig megfogták, elvarázsolták az odalátogatókat. Ezt a már egyre inkább eltűnő izgalmas hangulatot varázsolja vissza a színpadra a legendás és világhírű Muzsikás együttes fiatal népdalénekes, Kacsó Hanga közreműködésével. A több mint négy évtizede alakult Muzsikás, a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, akiknek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Ezek közül is kiemelkedő a Magyar Művészetért Díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban európai zenekarként elsőnek a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

Kacsó Hanga, a fiatal népzenei nemzedék egyik legnagyobb egyénisége, aki már 16 éves korában feltűnt a Magyar Televízió népdal vetélkedőjében, a Fölszállott a pávában. Két évvel később, alig 18 évesen a másodjára kiírt verseny győztese lett a szólista kategóriában, amivel országos hírnévre tett szert. Különlegesen tiszta énekhangja mellett a hitelesség a legnagyobb erénye, mivel maga is erdélyi felmenőkkel rendelkezik, ahol rendszeres volt a családban a közös éneklés. A Muzsikás együttessel 2016-ban Kanada nagyvárosaiban és New Yorkban debütált mindenütt hatalmas sikert aratva.

KÖZREMŰKÖDIK
Porteleki László – hegedű, koboz, tambura, ének
Éri Péter – brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének
Hamar Dániel – bőgő, gordon,dob, ének
Sipos Mihály – hegedű, citera,ének
Kacsó Hanga – ének

2022. március 8-án, kedden 18.00 órától koncerttel, majd azt követően komplett élménnyé téve az estét, négy fogásos büféasztalos vacsorával várjuk vendégeinket.

A PajtaKult eseményével méltó módon veszi kezdetét ünneplés-sorozatunk, hiszen 10 évvel ezelőtt éppen ezen a napon fogadtuk első vendégeinket éttermünkben. Az pedig csak édes ráadás, hogy ez a csodálatos régi gőzmalom épület, ami otthont ad éttermünknek – bár letagadhatná – az idén lett 100 éves. Gyertek, ünnepeljetek ti is velünk!

Az előadásra szóló jegy és vacsora ára: 9 990 Ft
Italok helyben vásárolhatóak.

PROGRAM
17.30 kapunyitás
18:00 koncert
19.30-21.00 vacsora