Ételek pörköltön innen és túl…
Már csak néhány szabad helyünk van a vacsorával egybekötött aktív főzőprogramra. Téged is szeretettel várunk, ha szívesen megismerkednél mélyebben a pörkölt világával.
2022. január 15-én, szombat délután 15.00-19.00 között a workshop keretén belül többek között – de mindenképpen első körön – megismerkedünk az ország legkiválóbb fűszerpaprikájával.
Novotny Antal, a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA tulajdonosa, a Kárpát – medence gasztro-kultúrájának lelkes kutatója mesél majd pörköltekről innen és túl, miközben – jó idő esetén részben szabadtéren – közösen készítjük el az ételeket a környező gazdaságok alapanyagaiból.
„A párolt húsételek sokkal gazdagabb variációkban találhatóak meg, mint azt mi elképzelnénk. Történelmen és tájakon át vándorolva vesszük végig a legizgalmasabb recepteket.” – mondja el Tóni a program kapcsán.
MENÜSOR, AVAGY FŐBB TÉMÁINK
Pergelt hús a paprika előtti korból
Erdélyben hogy készítik?
Fűszeres, csípős és finom
Úri konyhákon is megfordult recipe
FŐSZEREPLŐK
A bivaly, a bárány, a jérce és a malac…
MIKÖZBEN AZ ÉTELEK ELKÉSZÜLNEK KIVÁLÓ ÉTELEKET KÓSTOLGATHATUNK
Zakuszka: sült zöldségekből készült krém Erdélyből
Vineta: padlizsánkrém, aminek receptje a hódoltság korából maradt ránk
Füstölt pisztrángkrém, váckisújfalusi bivalysonka, és mangalica szalámi.
Mindezeket frissen sült házi kenyérrel.
AKI SZOMJAS?
Aki megszomjazik frissen készült házi málnaszörpöt kóstolhat az ételek mellé.
Alkoholos italok – jóféle házi pálinkák – fogyasztás szerint helyben fizetendők.
LÉTSZÁM
Legfeljebb 30 fő. A worskhop és a vacsora az emeleti rendezvénytermünkben és a MalomKertben valósul meg. Ajánlott a meleg öltözék.
ÁR
A program ára vacsorával és alkoholmentes italokkal: 12 500 Ft/fő, amely tartalmazza a főzőprogram során feltálalt hideg falatok, majd a kétfogásos (főételek, desszert) menüsor árát, a workshopon való részvételt is.
A rendezvényt az aktuális COVID előírások betartásával, a maximális biztonságra törekedve tartjuk meg.