Vivaldi feat. Talamba: 8 seasons. De mit is jelent a 8 évszak?

A Liszt-díjas Talamba Ütőegyüttestől megszokhattuk már, hogy mindig valami formabontó műsorral lépnek a közönség elé.

Természetesnek vesszük, hogy mindenki ismeri az olasz barokk legnagyobb zeneszerzőjének 4 évszak című művét,  amely szóló hegedűre és vonós zenekarra íródott 1720 körül, és 1725-ben jelent meg egy Il cimento dell’armonia e dell’inventione, azaz ‘A harmónia és a találékonyság erőpróbája’ című, összesen 12 hegedűversenyből álló sorozatban.

A Talamba a pandémia idején, több tételből is felvételt készített, amelyekhez videoklip is készült különleges helyszíneken. 

Mátra, Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, RicsikaiErdő…és még sorolhatnánk. Itt jutott a srácoknak az eszébe, hogy mi lenne, ha a 4 évszak 1-1 tétele mellé párosítanának Talamba szerzeményeket, melyek hangulatában passzolnak egymáshoz. 

Biztosak benne, ha Vivaldi és Bach idejében ismert lett volna az ütőhangszerek sokszínűsége, a barokk mesterek ezekre a hangszerekre is írtak volna hasonló remekműveket.

Ők eljátszottak a gondolattal, így született meg a koncert ötlete, amely különleges élményt ígér a közönség számára.

2022. február 15-én, kedden 18.00 órától koncerttel, majd azt követően komplett élménnyé téve az estét, négy fogásos büféasztalos vacsorával várja vendégeit a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA, Veresegyházon.

A PajtaKult eseményén a közelgő Bálint-napra is történik utalás mind zenében, mind az étkek összeállításában.

Az előadásra szóló jegy és vacsora ára 9 990 Ft. Italok helyben vásárolhatóak.

Program:

17.30 kapunyitás

18:00 koncert

19.30-21.00 vacsora

 

MENÜSOR

Előételek
Szalonnás kacsa-pástétom, savanyított hagyma, tökmag (CE, NU)
Parajjal töltött, pácolt fogas tekercs, capribogyó, céklaremulád (FI, EG, MI)
Borókás, hideg füstölt bélszín, szarvasgomba majonéz, madársaláta (MI)
Csíz-sajt, aszalt barack, mogyoró (MI, NU)
Csicseriborsókrém, házi aszalt paradicsom (SE)
Padlizsánkrém (MU)

Leves
Borscsleves, malachús, reszelt torma (CE, MI)

Főételek
Mandula, pankómorzsa, csirkemell – zöldséges jázminrizs (GL, EG, MI, CE)
Kacsamell, zsálya, gyöngyhagyma – grillezett téli zöldségek (-)
Marharagu, vargányagomba, kakukkfű – sajtos burgonya ropogós (GL, MI, EG)
Rakott padlizsán (GL, MI)

Desszert
Gesztenye püré másként (MI, NU)
Belga csokoládéba forgatott desszertgolyó (GL, MI)
Almás – fahéjas torta (GL, EG, MI, NU)

Az eseményt emeleti rendezvénytermünkben – az aktuális COVID előírásoknak megfelelően – tartjuk meg, fokozatosan ügyelve a biztonságos szórakozás feltételeinek betartására.