Tudjátok, hogy kik látogatnak el hozzánk? A VálóTársas november 10-én elhozza hozzánk szórakoztató, elgondolkodtató, komoly, mégis rengeteg humorral fűszerezett műsorát a Malomba! Stílszerűen Katlan Tóni 4 fogásos „békítő vacsorájával” kötjük össze ezt a programot. Mi már alig várjuk!

Miről is lesz szó?

VálóTársas – párkapcsolati est humorral és rögtönzéssel

Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt kommunikációs szakember műsora

Az év elején rendhagyó produkció látott napvilágot: a VálóTársas. Egy olyan előadás, amely egyszerre mutat be plasztikusan kommunikációs helyzeteket a hétköznapok párkapcsolati darálójából és szórakoztat az improvizáció sajátos világán és zseniális színészeinek interpretálásán keresztül. A Pokorny Lia és Schmied Zoltán alkotta színészpárost novemberben három alkalommal is láthatja a nagyérdemű Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt kommunikációs szakember közös estjein, az első novemberi előadás főszereplői pedig Szegeden a Vándor Éva és Kerekes József színművészek lesznek.

„Rengeteget hallani arról, hogy párkapcsolat veszélyes üzem. Amíg azonban a darukezelő, a villanyszerelő és tűzszerész részletes tanfolyam során tanulja meg, hogyan mentse meg magát és másokat, addig a párkapcsolati élet esetében nincs felkészítő gyakorlatsorozat és nem fogja mentor az ember kezét az első „bevetéseken” – vallja Gönczi Dorka válási mediátor.

Az ötletgazdák – akik tíz éve több száz kapcsolati konfliktus megoldásában segítettek már pároknak – szeretnének bepillantást engedni abba, hogy milyen félreértések, konfliktusok, kimondott és ki nem mondott ellentétek hasogatják apró darabokra a harmóniát két ember között a párkapcsolat kulisszái mögött.

Elgondolkodtató példák a hétköznapjainkból, a mindennapi életünkből, amelyek segíthetnek elkerülni az együttélés buktatóit vagy éppen azt a helyzetet, amikor két, valamikor egymásba bolondult ember már csak ügyvédek vagy mediátorok jelenlétében képesek beszélni egymással vagy éppen véglegesen pontot tenni a kapcsolatuk, házasságuk végére.

Bár komoly témáról van szó, az mediátor páros nem érzi úgy, hogy ne beszélhetnének humorral átszőve oldott módon, komikus elemekkel kiegészített interaktivitással, pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen, hogy két pont között a legrövidebb út továbbra is a mosoly és a közös nevetés. Megnyugtató és egyben humorral gazdagon fűszerezett műsorukat jó szívvel ajánlják mindenkinek: annak, aki volt már magánéleti gödörben vagy annak, aki éppen előrelátó módon éppen szeretné elkerülni azt és ehhez kipróbálna egy-két kommunikációs eszközt a saját hétköznapjaiban is.

Nincs két azonos est, mert mi is más-más munícióval, lelkiállapottal állunk ott esténként és a közönség összetétele is estéről estére változó. Ami azonban közös mindben: a felismerés, az önreflexió, a felhőtlen nevetés, váratlan helyzetek sorozata és valamiféle katarzis. Mint amilyen az élet maga is – meséli Pokorny Lia, aki már a kezdetektől nagy örömmel vetette bele magát a produkcióba. – Azt érzem, hogy ilyen hétköznapi kérdéseket feszegető és azt ilyen emberi közelségből, ilyen egyértelműen ábrázoló produkcióban még nem volt eddig részem és szeretném, ha minél több emberhez eljutna az az üzenet, mely nyugalmat hozhat a magánéletükbe.”

Jegyek a Tixán kaphatók ITT!